Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


43. Tárgyak felborogatása

Ezzel a kis trükkel jól lehelet foglalni a kutyát, ha mondjuk kint esős idő van. 

Leteszünk a földre általunk választott tárgyat ( én vizes palackokat szoktam, mert azt lehet variálni, hogy üres, vagy félig teli, esetleg teljesen tele van, így más erőt kell a kutyának is kifejtenie) 

Én először megmutattam neki, hogy mit várok el tőle, leültettem, felhívtam a figyelmét, é szépen elborogattam az összes palackot. Aztán felállítgattam őket, rájuk mutattam, és mondtam, hogy borítsd! És ő leutánozta amit én tettem, odament, felborította az egyik üres flakont, amire hatalmas dicséretet kapott. Aztán próbálkozott a többivel, de mivel azok nem üres flakonok voltak ott már kicsit máshogy kellett eljárnia, de sikeresen felborított mindent, így nagy nagy örvendezést, és jutalmat kapott.. ( Fontos, hogy azt is dicsérjük, amikor véletlen borít fel egy flakont, pl mert ahogy csóválja a farkát megérinti az üreset, és az eldől, mert a feladatot, ha nem is pontosan úgy, ahogy mi elképzeltük, de ő teljesítette ) 

 

Ezt is lehet bonyolítani, például hogy nem random ő borítgat fel mindent, hanem csak azt a flakont, amit mi mondunk vagy mutatunk neki. Vagy két oldalra pakoljuk a flakonokat, és ő pl csak a bal oldaliakat boríthatja fel. 

Ugyan így bonyolítás lehet az is, ha össze kötjük a trükköt egy másikkal, és pl előre küldjük valamiért a flakonok között, és vissza fele kell a flakonokat borogatnia. 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.