Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


28. Puszi egy idegennek

A Puszit lehet tovább is fejleszteni,  ami nekünk bemutatókon, meg ismerősök körében mindig nagy sikert arat, méghozzá, hogy adjon puszit egy általad kijelölt embernek. 

Ide mindenképp kell egy segítő ember, aki beáldozza magát a nemes cél érdekében, és vállalja, hogy nyálas lehet az arca. :)

Én a segítőmmel úgy gyakoroltuk, hogy ő lefeküdt hanyatt a kanapéra, és kentünk egy ici pici vajat az arcára (tényleg minimálisat, hogy csak egy nyalás legyen a kutyának, és ne nézze nyalókának a barátunk arcát. Megmutattam a kutyának, és mondtam, hogy Puszit neki! inkább a "Neki"-re helyezve a hangsúlyt.  Ő amikor odament megérezte az illatot, és lenyalta, ekkor hatalmas dicséret. Kira innentől kezdve már tudta, hogy mi a feladat, így mi csak egyetlen egyszer kentük be a segítőm arcát, de lehet, hogy más kutyának többször is szükségeltetik ez a segítség, ez teljesen egyedfüggő. 

Aztán pár puszit neki után bonyolítottunk a helyzeten, mert barátnőm megfordult a kanapén, úgy, hogy ahol eddig a feje volt, utána a láb lett. Kira bele is szaladt a trükkbe, mert nagyon lelkesen megbökte a lány lábát, és rettentő büszkén várta a jutalmat. Ilyenkor nincs jutalom, kiadjuk még egyszer a vezényszót, addig amíg rá nem jön a csavarra, vagy segítünk neki, és megmutatjuk újra, hogy hol a segítő arca. 
Ezután újra lehet bonyolítani azzal, hogy a segédük felül, ide oda csúszkál a kanapén, másik szobában gyakorlunk, és végül a legfontosabb, hogy amikor már elég stabilan tudja egy embernél a trükköt, akkor még több embert kell bevonni, hogy ne egy személlyel kösse össze a kutya a trükköt, hanem általánosságban az emberekkel. 

 

Nálunk a trükk úgy néz ki, hogy amikor bemutatón vagyunk megkérdem, hogy ki szeretne egy puszit kapni, és aki jelentkezik, őt felkérem, hogy guggoljon le ( általában ilyenkor kicsit előre is hajolnak az emberek, és ez a jel a kutyának, hogy kivel és mit kell csinálnia (guggolás, előrehajolás egy idegen embertől) ) én rámutatok a kiválasztottra, és mondom, hogy Puszit neki! Ekkor Kira nagyon lelkesen oda szalad, és megböki ( ő nem nyalakodik csak orral bökdös, érintget) a jelentkezőt.
​ Nagy sláger ez a trükk :)

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.