Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2. Fektetés

 

 

Az ülés megtanítása után legegyszerűbb megtanítani a fektetést.

A kutyát leültetjük magunkkal szemben. Én eleinte leguggoltam hozzá. A jutalomfalatot mutassuk meg neki, és ha figyel, akkor a jutalomfalatot tartó kezünket tegyük le a földre, és húzzuk el a kezünket a kutya felől lassan, hogy próbálja meg követni. Ha feláll, mondjuk, hogy nem, és ültessük vissza. Ha lefeküdt, akkor adjuk oda a jutalmat, és mondjuk ki a "fekszik" vezényszót

Ha ezzel a módszerrel nem haladunk, akkor próbáljuk meg a jutalomfalatot a kutya két mellső mancsa közt a kutya felé tolni. Ha lefeküdt, akkor adjuk oda a jutalmat, és mondjuk ki a "fekszik" vezényszót.

Többnyire ezek a módszerek be szoktak válni, de ha ezek közül egyik sem működne, akkor itt is lehet egy kis segítséget nyújtani, vagy azáltal, hogy a kutya lapockájára tesszük a kezünket, és elkezdjük finoman lefelé tolni a testtét, így a kívánt helyzetbe hozni, vagy fogjuk meg két mellső lábát, és óvatosan húzzuk ki alóla, míg a kívánt helyzetbe nem kerül. Amint abban a pózban van, amit elvárunk tőle, adjuk oda a jutalmat, és mondjuk ki a vezényszót.

(A kézjelek megfogalmazásában nem vagyok jó, de utólagos kérésre megpróbálom érthetően leírni őket :

A fektetés kézjele nálam a kezem lassan lefelé mozgatása úgy,hogy a tenyerem lefelé néz, az ujjaim kinyújtva, összeszorítva  vannak.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.